УченIQ виртуелно обележава Мај месец математике 2020

Од прве године свог постојања СИГ УченIQ обележава Мај, месец математике, али се ове године налазимо и на званичној мапи онлајн активности ове маанифестације.

Од 7. маја до 1. јуна, Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ већ девету годину организују манифестацију Мај месец математике, овога пута у виртуелном формату услед ванредних околности, а главни програм, уместо у јавном простору, одвија се на сајту m3.rs.

Тема овогодишње манифестације „Математика у покрету“ подразумева истраживање математичких поставки помоћу сопствених чула, кретања и интеракције са светом који нас окружује.

И ми смо се прикључили да дамо скроман допринос тако што ћемо постављати занимљиве ресурсе, задатке и лекције приказане на занимљив начин.

Садржаји који буду постављени могу бити јавни ресурси или ауторска дела чланова Менсе и сарадника наставника и васпитача. Материјале постављају координатор СИГа УченIQ Тања Олеар Гојић, професор разредне наставе у ОШ,,Драган Лукић“, педагошки саветник; Мирјана Тишма, професор разредне наставе у ОШ,,Драган Лукић“ у Београду; и Дијана Јовановић, професор разредне наставе у ОШ,,Краљ Петар I“ у Нишу, педагошки саветник, све три чланови Менсе Србије, Оне чине и стручни жири за процену материјала који ће бити представљен.

Странице ће се допуњавати током овог периода и биће доступна и након 1. јуна када се цела акција заврши.

Све наше активности можете видети у изборнику под називом ЗАНИМЉИВА МАТЕМАТИКА.