ЧАРОБНИ СВЕТ МАГНЕТА

Чаробни свет магнета је пројекат  који је добио признање и финансирање Центра за промоцију науке и биће реализован у Научним клубовима Кикинда и Лесковац. Такође овај пројекат је добитник прве награде националног фестивала ,,Наука на сцени“ (Science on Stage) и биће један од четири пројекта из Србије који ће бити  представљени на европском фестивалу ,,Наука на сцени“ у Прагу крајем марта, а биће једини представник наше земље у такмичарском делу тог фестивала.

Пројекат „Чаробни свет магнета” упознаје ученике са магнетима и магнетизмом, а развија и способност логичког, апстрактног и дивергентног мишљења кроз улогу малих истраживача и стваралаца. Методом радних станица ученици пролазе кроз различите задатке и експерименте који их доводе до закључака о карактеристикама магнета. Ученици записују своја запажања, дискутују и доносе закључке које излажу. На крају сваког експеримента разматрају где би се ова карактеристика могла применити у свакодневном животу. На крају, користећи функционална знања из физике и математике, они граде своја архитектонска уметничка дела са Geomag магнетима.

Са концептом пројекта упознајзе се из презентације, а испод ћете имати прилике да се упознате са радионицама и медијском промоцијом пројекта.

 

10.7.2021.  Признање CPNa за пројекат Чаробни свет магнета

18.09.2021. Прво место на Фестивалу “Наука на сцени 2021” за пројекат Чаробни свет магнета

27.9.2021. Гостовање Тање Олеар Гојић на Телевизији Вести и представљање и пројекта Чаробни свет магнета

26.10.2021. Представљање пројекта Чаробни свет магнета на SonS вебинару

5.11.2021. Радионице Чаробни свет магнета у Кикинди

28. 11.2021. Радионице Чаробни свет магнета у Лесковцу