УЧЕНIQ STE(A)M КАМП 2024. У СВИЛАЈНЦУ

Термин аранжмана: 

06.7-12.7.2024. године

Аранжман намењен деци члановима Удружења грађана УченIQ из Србије и окружења.

Како постати наш члан видите ОВДЕ.

СТЕМ је акроним који означава науку, технологију, инжењерство и математику, а додатно слово А представља и уметност. Уз СТЕМ концепт развијају се најважније вештине за 21. Век као што су критичко мишљење, креативност, сарадња и комуникација. У СТЕМ активностима фокус је на радозналости, истраживању и игрању кроз чега се учи критичком мишљењу и решавању проблема. Подстиче на креативност, иновативни и предузетнички дух где се сазнања из СТЕМ дисциплина користе за уметничко изражавање и иновације.

Камп су осмислили и реализују га наставници који су дугогодишњи практичари и награђивани су на пољу рада са децом. Више можете видети на сајту Удружења грађана УченIQ (uceniq.edu.rs). 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

  1. дан:  Београд – Свилајнац

Окупљање на договореној локацији у Београду и смештање у аутобус у преподневним часовима. Будући да је путовање врло кратко нема планираних пауза. Долазак у Дом ученика, смештање у собе. Упознавање, дружење и едукативно-спортке активности. Вечера. Састанак договора о начину рада и правилима кампа. Ноћење.

Од 2-6.дана: Свилајнац

Активности деце су подељење у три основна сегмента:

  1. СТЕАМ (наука, технологија, ињжењерство, уметност, математика) је организован кроз радионице, али и кроз коришћење Мејкерс клуба уз менторски надзор где ће деци бити доступни кретивни алати за рад: глина, темпере, четкице и оловке, крафт додаци,  3Д оловке (за старије 3Д штампач), оловке за гравирање, електро сетови,  више врста робота… Ученицима је на располагању коришћење информатичког кутка и таблета, али само у сврхе учења. Коришћење мобилних телефона биће веома ограничено.

Део овог сегмента чине радионице: роботике, експерименти, конструктори, истраживачки задаци, ,,мали иноватори”+ основе предузетништва, учимо у музеју, научна уметност (креативне радионице), шифровање и дешифровање

  1. Спорт, рекрација, здрави стилови живота – јачање свести о потреби за физичком активношћу кроз који се гради тимски дух.

Део овог сегмента чине: Колективни спортови (фудбал, кошарка, одбојка и др.); ,,Игре без граница“ (сет од више игара за развој моторичких способности код деце); Рекреативне игре намењене најмлађим полазницима („између две ватре“ и сл.); Основи логоровања – подизање шатора, везивање чворова; Оријентација у природи – основи оријентиринга; Традиционалне игре; Игре у базену…

  1. Вечерњи програм: клуб друштвених игaра, плес, маскенбал, покажи шта знаш…

Одабрани локалитет омогућава боравак деце у изузетно чистој, безбедној и мирној средини са могућношћу за учење STE(A)M вештина у реалним животним ситуацијама.

Дневне активности и сатница:

08:00-08:30  -Буђење и сређивање соба

08:30-09:00 –  Јутарња гимнастика, доручак

09:00-12:00 – Први блок радионица (спортско рекреативни, истраживачки…)

12:00- 13:00- Слободна игра и рад на истраживачким пројектима

13:00-14:00  -Ручак

14:00-15:00 –  Одмор

15:00-18:00 – Други блок радионица (роботика, експерименти, креативна наука)

18:00-19:30  -Слободна игра, турнири и рад на истраживачким пројектима

19:30-20:00  -Вечера

20:00-21:30  -Вечерња анимација уз забавни садржај, маскембал, караоке партy, тематске журке, клуб друштвених игара…

21:30-22:00  -Одлазак на спавање

*Представљена је оквирна сатница програма која ће бити прилагођена за сваки дан посебно.

7.дан: Повратак за Београд

Реализација предвиђених активности по утврђеном програму и полазак за Београд у поподневним часовима. Долазак у Београд у вечерњим часовима (у зависности од услова саобраћаја).

ОПИС ДЕСТИНАЦИЈЕ

Пољопривредно-ветеринарска школа у Свилајнцу у самом школском дворишту поседује пластенике, узгајају животиње. Беспрекорно чисто и уредно двориште школе изгледа као прави велики уређени парк.  Најбоље од свега је то што целу ову школску површину обрађују и уређују ђаци, те ова школа са разлогом носи титулу најбоље пољопривредне школе у Србији.

Природњачки центар Србије Свилајнац представља спој науке, образовања, забаве и туризма на једном месту, на врло специфичан начин. Такав концепт чини га јединственим у овом делу Европе. Атрактивност Природњачког центра Србије огледа се у јединству великог изложбеног (музејског) простора и забавног Дино-парка на отвореном. Музејски део Природњачког центра Србије чини 8 тематских изложби, које се налазе у самом објекту, док сеједна изложба налази у парку, у унутрашњости модела вулкана.

ОПИС СМЕШТАЈА: 

Нови ученички дом Пољопривредно-ветеринарске школе у Свилајнцу, усељен 2018. године, поседује 180 кревета. Собе су трокреветне (⅓) и свака соба поседује своје купатило. У самој згради су дечији клуб и учионице, а повезано са зградом има свој ресторан и кухињу где оброке планира нутрициониста.

У саставу Дома су и сви неопходни терени (за мали и велики фудбал, кошарку, трим стаза), комплетна инфраструктура за спрoвођење свих садржаја и учионице како на отвореном тако и у затвореном простору, а најважније изузетно велики и сеновити парк. 

У близини су Дом здравља, Природњачки центар и отворени базени чије услуге ћемо периодично користити.

ЦЕНА АРАНЖМАНА 300 eвра+ превоз

у динарској противредности по средњем курсу НБС на дан уплате.

Цена аранжмана укључује:

  • 6 ноћења на бази пуног пансиона са ужином у Дому ученика средње пољопривредне школе у Свилајнцу;
  • Боравишну таксу и осигурање;
  • Комплетну организацију, материјале и спровођење свих предвиђених садржаја током пута и боравка у Свилајнцу;
  • Карте за улазак у Природњачки центар и отворене базене у Свилајнцу;
  • Качкет и мајицу кампа;
  • Услуге организатора, аниматора и рекреатора и 24 часа лекарски надзор.

Обезбеђујемо организован превоз аутобусом од Београда до Свилајнца и то се додатно наплаћује око 30 евра у динарској противвредности, али може имати незнатна одступања зависно од промена цена превоза на тржишту.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

Уз овај Програм важе Општи услови путовања за чланове удружења.

Аранжман је рађен на бази минимум 45 путника.

Цена је гарантована само за уплату комплетног износа. 

Аконтација 5.000,00 РСД приликом пријаве и потписивања уговора, остатак у више месечних рата, при чему је последњу рату потребно исплатити најкасније 10 дана пре почетка аранжмана, преко рачуна уз профактуру издату одстране Удружења грађана УченIQ. 

За друго и треће дете у породици је обезбеђен попуст на аранжман, а цена превоза је за све иста уколико га користе.

Плаћање се врши искључиво у динарској противвредности по средњем курсу НБС за ефективни страни новац на дан уплате; у случају одустанка од путовања износ од 5.000,00 рсд се задржава на име административних трошкова резервације, а остатак износа се рефундира у складу са важећим општим условима путовања.

У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника удружење задржава право корекције цена, измене програма путовања или отказаивање путовања до 30 дана пре почетка путовања. Удружење грађана УченIQ задржава право да пропише и другачије услове плаћања за поједине чланове са којима закључи посебан уговор.

Уз посебан договор (услове) децу може да прати учитељ или васпитач кога познају и наш је члан.

Програм важи од 1.11.2023.године.

План путовања погодан за штампање можете преузети ОВДЕ.

Уколико пријављујете двоје или троје лично своје деце јавите се на мејл steam.kamp@uceniq.edu.rs због понуде цене са попустом. 
Такође уколико нисте из Београда и не одговара Вам полазак из Београда јавите се због договора око превоза.

Уколико Ваше дете није члан Удружења, можете ОВДЕ прочитати како да то постане.

Све додатне информације можете добити нa 0691974128,  а кликом на слику испод прелазите на пријавну форму. Након пријаве на тој форми добићете мејлом додатне информације, а можемо контактирати и телефоном. 

Наш организациони тим:

Аутор и координатор кампа је Тања Олеар Гојић.

Тања Олеар Гојић  је педагошки саветник, професор разредне наставе у ОШ „Драган Лукић” у Београду. Она је и Најбољи едукатор Србије, Scientix и Science on Stage амбасадор за Србију, председник Удружења грађана ,,УченIQ” и тренутни координатор Одсека за рад са децом у Менси Србије. Била је члан тима Европског Менсиног научног кампа у Чешкој 2022.

Биографију Тање Олеар Гојић прочитајте ОВДЕ

Аутор и координатор кампа је Ненад Пантић.

Ненад Пантић је учитељ у ОШ ,,Сава Шумановић” у Земуну.  У Удружењу грађана УченIQ он је координатор за рекреацију и анимацију деце. Члан је Одсека за рад са децом Менсе Србије, члан организационог тима Дан интелигенције и Science on Stage амбасадор .
У ОШ „Сава Шумановић” води мини рукометну секцију.
Биографију Ненада Пантићу прочитајте ОВДЕ.

Милица Чавић, координатор за активности страних језика и међународну сарадњу.

Милица Чавић је професор енглеског језика – мастер филологије, оснивач двојезичког вртића са NTC лиценцом ,,ЗабавнIQ“ у Бања Луци.

Биографију Милице Чавић Прочитајте ОВДЕ.