Грантови за Meet and Code догађаје

Европска недеља кодирања (EU Code Week) је покренута 2013. године од стране Young Advisors, групе саветника бившег ЕУ комесара за дигиталну агенду, Neelie Kroes, а подржана је од стране Европске комисије. Ове године, Европска недеља кодирања ће се одржати у периоду од 8. до 23. октобра 2022. године.

Meet and Code има за циљ да упозна децу и младе људе узраста од 8 до 24 година са светом технологије и програмирања. Догађаји су дизајнирани тако да покажу младим људима колико прогамирање може бити забавно и на који начин може помоћи у остваривању и примени идеја. Они требају научити на који начин технологија функционише и на који начин IT утиче на наше свакодневне животе. Истраживањем широког спектра технологија, дигиталних тема и креативног програмирања, они ће бити охрабрени да још више развијају своје дигиталне вештине које су им потребне у данашњем свету.

Meet and Code промовише науку и технологију кроз догађаје свих врста током Европске недеље  кодирања (EU Code Week) – са до 400 € донираног новца по догађају. Meet and Code догађаји ће се реализовати у периоду од 1. септембра до 31. октобра 2022.

TechSoup Europe координира финансирање и операције одговорних руководећих партнера мреже TechSoup Europe . Партнери TechSoup Europe  одговорни су за координацију иницијативе и одабир догађаја који ће бити подржани у њиховим земљама. Meet and Code су заједнички развили Haus des Stiftens и SAP.

Наше Удружење је конкурисало за ове гратове са три догађаја за различите узрасне групе и добио грантове за сва три догађаја по 300 € за куповину потребних техничких средстава.

Реализоваћемо следежће догађаје током октобра:

За најмлађе (прваке) у ОШ,,Јован Дучић” у Београду, 11.10.2022 Мој први код

Ове радионице ће накнадно бити реализоване и за прваке ОШ,,Драган Лукић” у оквиру наших EU Code Week активности.

За ученике од 10 – 12 година у ОШ ,,Драган Лукић” у Београду, 17. 10. 2022. Роботи за чистију планету.

За ученике од 12 –  година у Српско-корејском Информатичко приступном центру у Београду, 15. 10. 2022. Girls can do it! 3D printing to green the space.

Ускоро више информација.