Гостовање Мајкла Грегорија у београдским школама

У петак 23.9.2022. године  Удружења УченIQ  у сарадњи са  ОШ,,Јован Дучић” и ОШ,,Драган Лукић”  опет организовало гостовање Мајкла Грегорија, Scientix и Science on Stage амбасадора из Француске, а нашег почасног члана. У оквиру свог пројекта ,,Подели експеримент” првацима је демонстрирао занимљиве, лагане и једноставне експерименте.
У ОШ,,Јован Дучић” кроз експеримент са тоалет папиром прваци су научили како настаје папир и каква је његова структура. У изазову су покушали да направе стабилну конструкцију која може да издржи што више уџбеника користећи само 4 листа папира и селетејп траку. И као финале играјући се са лампама различитих боја ученици су стекли знање о мешању и настанку боја.
 

У ОШ ,,Јован Дучић” главни домаћин, организатор и реализатор активности је била учитељица Ивана Павковић.  Овај догађај је забележила и ТВ Прва директним укључењем у јутарњи програм.

У ОШ,,Драган Лукић” где је  такође је био гост у првом разреду код учитељице Тање Олеар Гојић, демонстриран једноставан експеримент о електрицитету  са сламчицама, радили су и  експеримент са тоалет папиром. Експеримент са разлагањем боја, овај пут боје фломастера и то са трећацима где асистирала учитељица  Мирјана Тишма.

Своју турнеју по Србији Мајкл је наставио гостовањем ког наших колега у Новом Саду, Лазаревцу, Нишу, Пожеги, Параћуну.

Учествовао је у петој међународној научно-стручној конференцији “Сарадња у циљу подршке даровитима” у организацији Менсе Србије, чији је наше удружење било  партнер у организацији, а наредног викенда је као главни организатор стручног скупа ,,Поделимо експерименте”  за просветне раднике у организацији Science on Stage Србије у Гимназије у Пожаревцу.