Обележимо Дан интелигенције 2022

Позовите своје колеге да ове године што масовније обележимо Дан (дане) интелигенције. Од 1. до 31. октобра организујте догађаје за ђаке, колеге, родитеље са циљем да ширимо свест колико је битна стимулација интелектуалног развоја и да није свеједно чему нашу децу (па и одрасле) излажемо.

Дан интелигенције је међународни образовни пројекат који су покренули Менса Србије и УченIQ уз подршку Института за модерно образовање и Креативних учитеља, који укључивањем стручњака у образовању из Србије и земаља региона жели да обележи међународну акцију “Дан интелигенције” која је покренута је са идејом да се обележи 1. октобар као дан оснивања Менсе. Менса, као друштво људи са високим коефицијентом интелигенције (IQ), је основана 1. 10. 1946. године у Оксфорду у Уједињеном краљевству.

Менса Србије, УченIQ и Институт за модерно образовање желе да укажу на значај стимулације интелектуалних способности укључивањем што већег броја стручњака који раде са децом и одраслима у земљи и региону да прикажу занимљиве активности и добре примере праксе.

Активности у оквиру нашег пројекта трају од 1. до 31. октобра 2022. године.

Важни датуми:
Пријаве догађаја од 1. до 30. октобра 2022. године.
Реализација догађаја од 1. до 31. октобра 2022. године.
Пријава реализованих догађаја од 1. до 31. октобра 2022.године.
Трајање конкурса добрих примера праксе од 1. до 31. октобра 2022.
Резултати конкурса и посебних награда до 20. новембра 2022. године
Акредитовани онлајн стручни скуп Дани интелигенције са доделом награда 4. и 5. децембра 2022. године.

Шта треба урадити да би се обележио Дан интелигенције?

Да би обележили Дан интелигенције довољно је да са својим ученицима обележите овај дан било којом активношћу која стимулише њихов интелектуални развој. То не мора бити ни оригинално Ваша идеја, тако да можете да са ученицима рецимо склапате Танграм, решавате логичке задатаке или само разговарате о томе шта је интелигенција и зашто је битно развијати своје способности и ценити туђе. Наравно можете реализовати и неку своју идеју, одржати предавање за родитеље или колеге.

Одаберите назив теме, осмислите где, када и са ким можете да је реализујете уживо или онлајн, направите лого свог догађаја или припремите лого школе и када се региструјете или пријавите, попуните формулар овде на сајту.

Шта добијате обележавањем Дана интелигенције:
Догађај ће бити видљив на мапи догађаја Дана интелигенције 2022.
Догађај ће бити промовисан на друштвеним мрежама под хаштагом #данинтелигенције2022 .
Моћи ћете да аутоматски преузмете захвалницу за допринос међународном едукативном пројекту Дан интелигенције 2022, након пријаве реализованог догађаја и попуњавања потребних података..
Уколико буде школа масовније учествовала или са више догађаја добија посебну награду за децу, а награђени ће бити и они појединци који су имали више изузетно квалитетних догађаја.
Предност учешћа на бесплатном акредитованом онлајн стручном скупу 4. и 5. 12. 2022. године имају учесници обележавања Дана интелигенције, јер ће ове године учешће бити ограничен број учесника.

Шта треба да се уради?
Региструјте се, а потом се и пријавите на сајту.
Уколико сте учествовали прошле године, имате свој профил и своју страну и можете користитит стари налог, а уколико сте заборавили лозинку користите опцију ,,заборављена лозинка”..
Обавезно прочитајте упутства пре пријаве догађаја.
Попуните формулар на опцији ,,Пријави догађај” који се налази у падајућем менију када кликнете на име Вашег налога у горњем десном углу или попуните формулар ОВДЕ .
Можете пријавити колико год желите догађаја и сваком ћете имати приступ када се пријавите на сајту и изаберете опцију ,,Моји догађаји”.
Тек када се догађај одобри видећете га на ,,мапи” и приказаће Вам се у одељку ,,Моји догађаји”. На тај одељак можете доћи тако што поставите миш преко вашег корисничког имена на навигацији.
Реализујте свој догађај у периоду између 1. и 31. 10. 2022.године.
Да би добили ,,захвалницу” за допринос пројекту, попуните образац свог извештаја на дну стране вашег догађаја до 23:59 , 10.11.2020.године. (Идете кроз свој ,,профил” па опција ,,Моји догађаји” И изаберете догађај за који желите да предате извештај.
Можете израдити и посебне захвалнице и за своје колеге које су учествовале у реализацији.

Више прочитајте ОВДЕ.