Радионица Мој први код

У оквиру иницијативе Meet and Code у оквиру обележавања Европске недеље програмирања (Europe Code Week) Удружење УченIQ у сарадњи са неколико београдских школа и њиховим учитељима за прваке реализовало радионицу Мој први код.

Ученици су се упознали са занимљивим роботима за учење почетног кодирања Bee botom, Blue botom и Clementoni DOC.
На занимљивим оригиналним подлогама, али и подлогама које ће сами ученици осмислити од материјала који су наставници донели, решаваће различите проблеме обичним алгоритмом кретања, алгоритмом понављања или алгоритмом са избором. На тај начин ученици су се на занимљив начин упознали са основним појмовима из света програмирања.
Променама подлоге у оквиру тима постајали су и они креатори задатака за своје другаре.

У среду 12. октобра 2022. реализоване су две велике радионице у ОШ,,Јован Дучић” у Београду за укупно 90 ученика првог разреда. Радионице реализовале Тања Олеар Гојић и Ивана Павковић са учитељицама првог разреда.

У среду 12. октобра, четвртак 13. октобра и понедељак 17. октобра 2022. реализовано је шест радионица у ОШ,,Драган Лукић” у Београду за укупно 180 ученика првог разреда. Радионице реализовале Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма са учитељицама првог разреда.

У четвртак 13. октобра и петак 14. октобра 2022. реализовано је шест радионица у ОШ,,Владислав Пекић” у Београду за укупно 180 ученика првог разреда. Радионице реализовале Тања Олеар Гојић, Мирјана Тишма и Милица Благојевић са учитељицама првог разреда.

У петак 14. октобра 2022. реализовано је две радионице у ОШ,,Сава Шумановић” у Земуну за укупно 50 ученика четвртог разреда. Радионице реализовали Ненад и Марина Пантић.

За ове радионице смо од гранта који смо добили у кампањи Meet and Code купили два робота Blue Bot. Захваљујемо се фирми Fluks Trade RV преко које смо набавили роботиће и која нам је за ову прилику омогућила да радимо са целим комплетом за један разред роботића Bee Bot.

Фотографије и снимке из ОШ,,Јован Дучић” можете погледати ОВДЕ.

Фотографије и снимке из ОШ,,Драган Лукић” можете погледати ОВДЕ.

Фотографије из ОШ,,Борислав Пекић” можете погледати ОВДЕ.