УченIQ и Менса на Фестивалу науке 23

Задовољство нам је да вам најавимо да ће највећи регионални Фестивал науке бити одржан од 4. до 6. маја 2023. године у Београду у хали 3 Београдског сајма, Булевар војводе Мишића 14. Сврха ове манифестације је да представи, објасни и промовише науку на начин пођеднако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање.

УченIQ ће се ове године по први пут представити на београдском Фестивалу науке. На штанду који делимо са Менсом Србије наши вредни чланови и чланови  Одсека за рад са децом Менсе Србије, припремили су богат програм радионица, демонстрација и других занимљивих активности. Имаћемо и специјалне госте – једног правог човеколиког робота и једног сјајног експериментатора који нам долази из Француске, Мајкла Грегорија Scientix амбасадора Француске. Приказаћемо неке од експеримената које смо видели на европском фестивалу науке Science on Stage у Прагу 2022. године.

Позивамо вас да са својом децом, породицом, пријатељима, посетите наш простор и штанд који смо назвали “Изазови ум”, а који се налази у Малој зони Фестивала науке.
Током протеклих петнаест година српски Фестивал науке нарастао је у највећи научни догађај у региону југоисточне Европе. Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна.

Погледајте интерактивни програм нашег штанда!