Нови програм УченIQ и Менсе Србије на Фестивалу науке

Нови интерактивни програм Удружења УченIQ и Менсе Србије на Фестивалу науке који се одржава у новом темину од 17-19. маја 2023. а бесплатно за све!

Фестивал науке, који је првобитно требало да се одржи 4, 5. и 6. маја али је дан пред отварање отказан због масовног убиства у основној школи Владислав Рибникар на Врачару, биће одржан на Београдском сајму од 17. до 19. маја, у форми хуманитарне и бесплатне манифестације, у духу новонастале ситуације.

Сврха ове манифестације је да представи, објасни и промовише науку на начин подједнако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање.

Удружењем грађана УченIQ  ће се ове године по први пут представити на београдском Фестивалу науке. На штанду који делимо са Менсом Србије, наши вредни чланови и чланови Одсека за рад са децом Менсе Србије припремили су богат програм радионица, демонстрација и других занимљивих активности. Имаћемо и специјалне госте – једног правог човеколиког робота и једног сјајног експериментатора који нам долази из Француске.

Позивамо вас да са својом децом, породицом, пријатељима, посетите наш простор и штанд који смо назвали “Изазови ум”, а који се налази у Малој зони Фестивала науке у хали 4.

Током протеклих петнаест година српски Фестивал науке нарастао је у највећи научни догађај у региону југоисточне Европе. Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна.

Видимо се на Београдском сајму!

Погледајте интерактивни програм нашег штанда!