Радионица Додирни науку са Мајклом Грегоријем

У суботу 11. децембра  Удружење УченIQ у сарадњи са Менсом Србије и Институтом за модерно образовање (ИМО) у просторијама Савремене гимназије одржало је две радионице ,,Додирни науку кроз експерименте” коју је одржао Мајкл Грегори у сарадњи са члановима нашег удружења.

Радионицама је присуствовало око 60 деце узраста од 7 -12 година, која су видела експерименте са мешањем светлости, разлагањем боја, електрицитетом и предлог како направити приручни микроскоп. Неке од експеримената су деца извела сама или у групи. Радионице су биле на енглеском, али су и превођене на српски језик. Многа деца су комуницирала са предавачом на сјајном енглеском језику.

Michael Gregory је Scientix амбасадор за Француску, члан француске делегације који ће учествовати на европском фестивалу ,,Науке на сцени“ (SonS) у Парагу у марту 2022. и такође активан члан бројних група наставника, укључујући мрежу наставника Perimeter Institute Teacher Network, CERN и Exploratorium TI alumni, а координатор је и научних програма за даровите ученике у двојезичној школиу у Паризу.
У слободно време путује како би одржао бесплатне радионице за наставнике и гостујућа предавања у школама, приказујући обиље експеримената и идеја кроз које промовише науку деци. Мајкл Грегори је бициклом прешао преко 30 земаља како би се повезао са наставницима науке и поделио идеје.
Домаћини и Мајклови асистенти су Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма: чланови Менсе, Удружења УченIQ, амбасадори Science on Stage Србије и чланови Института за модерно образовање.
Фотографије можете погледати ОВДЕ.