Пројекат Чаробни свет магнета у Лесковцу

У суботу 27. новембра у Научном клубу у Лесковцу реализоване су чртири  радионице за ученике основне школе у оквиру пројекта Чаробни свет магнета који је финансиран од стране Центра за промоцију науке.
Чаробни свет магнета је пројекат  који је добио признање Центра за промоцију науке и  реализован је у Научним клубовима Лесковац  и  Кикинда.

На радионицама су били ученици четвртих разреда ОШ,,Јосиф Костић”, ОШ,,Коста Стаменковић”, ОШ,,Светозар Марковић” и ОШ,,Васа Пелагић” са својим учитељицама . Они су се упознали са магнетима и магнетизмом, и развијали способности логичког, апстрактног и дивергентног мишљења кроз улогу малих истраживача и стваралаца. Методом радних станица ученици су пролазили кроз различите задатке и експерименте који су их доводили до закључака о карактеристикама магнета. Ученици су записивали своја запажања, дискутовали и доносили закључке које су излагали. На крају сваког експеримента разматрали су где би се та карактеристика могла применити у свакодневном животу. На крају, користећи функционална знања из физике и математике, они су градили своја архитектонска уметничка дела са Geomag магнетима.

Цео албум погледајте: ОВДЕ.