Бесплатна радионица Менсе деци Кликерање- играмо се паметним играчкама и развијамо мозак

Поводом Недеље открића (STEM Discovery Week 2019) и Недеље свести о мозгу Brain Awernes Week која се обележава од 11. -17. марта у целом свету,  Менса Србије се и ове године на свој начин  укључила радионицама за децу са СТЕМ концептом.

Деца су на радионици имала прилике да испробају игре ,,паметним играчкама“. Први део радионице је био посвећен игри ,,Језичка слагалица“ чија ауторка Клеа Коларић је била посебна гошћа. Комбиновање слова и склапање речи деци се посебно свидела због свог такмичарског карактера.

Други део, СТЕМ део, био је посвећен посебно атрактивним магнетима GEOMAG. Креирали смо геомертијска грађевине и учили о својствима магнета .

– Паметне играчке могу повећати степен интелигенције за 7-15 процената

– Деца која се играју паметним играчкама постижу бољи успех у школи

– Играње тродимензионалним слагалицама повећава просторну интелигенцију

– Мозгалице и слагалице које могу да се реше на више различитих начина повећавају логичку интелигенцију

Десетинама истраживања у последњих двадесет година научно је потврђено да игре које подстичу мождану активност, повећање пажње и концентрације те захтевају решавање проблема, могу повећати степен интелигенције за 7 – 15 процената. Поред тога ,,паметне играчке“ подстичу развој моторике, креативности, логичких и когнитивних способности код деце и одраслих. Последњих година посебну вредност имају играчке које имају СТЕМ концепт јер осим што код деце развијају истраживачки дух и посебне способности, посебно доприносе и развоју креативности.

Погледајте ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА