Прво место на Фестивалу “Наука на сцени 2021” за пројекат Чаробни свет магнета

Први национални фестивал “Наука на сцени” одржан је 18. септембра 2021. године у Београду у Основној школи “Савремена”.

На овом сајму образовања за наставнике СТЕМ -а учествовало је 35 наставника основних и средњих школа из целе Србије. Наставници су се окупили како би разменили концепте поучавања и најбоље праксе. Фестивалу је предходио први круг такмичења на који се пријавило преко 80 наставника, а стручни жири који су чинили водећи експерти на пољу образовања из Србије, одабрали су 35 СТЕАМ пројеката који су учествовали у финалу.

У финалу су изабрана 4 пројекта наставница Тање Олеар Гојић, Лане Николић, Милице Алексић и Биљане Ускоковић Брковић, као победнички пројекти који ће представљати Србију на фестивалу, а само првопласирани наш пројекат Чаробни свет магнета ће бити представник у такмичењу интернационалног фестивала који ће се одржати у Прагу од 24.-27. марта 2022.године.

Пројекат Чаробни свет магнета  је намењен ученицима нижих разреда основних школа који су имали прилику да се упознају са магнетима и магнетизмом у свету око себе, али и да развијају способност логичког, апстрактног и дивергентног мишљења кроз улогу малих истраживача и стваралаца. Овај пројекат је добио признање Центра за промоцију науке и на конкурсу је донета одлука да буде финансиран за реализацију у Научним клубовима Кикинде и Лесковца.

Фестивал је био под покровитељством Линк Едуцатионал Аллианце, највећег приватног образовног система у региону. Стручни скуп — симпозијум, је акредитован од стране ЗАВОДА ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА одлуком број 1243-4/2021, од 17. септембра 2021.

Детаљније информације о догађају потражите на https://sons.institut.edu.rs/festival/

Каталог финалних радова са фестивала можете погледати ОВДЕ