Прикључите се кампањи STEM открића- STEM Discovery Campaign 2022

Прикључите се 2022 STEM Discovery Campaign, удруженој интернационалној иницијативи коју је организовао Scientix да окупи пројкете, организације, библиотеке, школе, универзитете и клубове за младе широм Европе и света да промовише професије и ззучавања на пољу науке-Science, технологије- Technology, инжењерства- Engineering и математике-Mathematics (STEM).

SDC22_visual

Тема овогодишње 2022 STEM Discovery Campaign је STEM за све (STEM for all). STEM је присутан и у виртуалним аспектима наших живота. Због тога верујемо да би свако требао да има приступ  STEM образовању истичући вредност науке, технологије,  инжењерства и математике. Ове године охрабрујемо све заинтересоване појединце и установе из области образовања да организују догађаје и активности којима ће подизати свест о потреби да STEM буде доступан свима и да се кроз такве активности развијају кључне вештине које ће ученицима и студентима бити неопходне у будућем животу и пословном ангажовању.

Позивамо све да узму учешће у 2022 STEM Discovery Campaign организовањем STEM активности и  представљајући их на STEM Discovery Campaign мапи, постану партнери и учествују у такмичењу као и у другим онлајн догађајима.

Додајте своју STEM активност на мапу!

Уколико организујете или учествујете у STEM активности (уживо или онлајн) између 1. фебруара и 30. априла 2022 убележите то на мапу! Такође можете учествовати и у такмичењу STEM Discovery Campaign competitions.

 

 

submit_activity

 

Желите да учествујете?

Овде су неке од идеја шта можете учинити да допринесете једној од највећих  STEM кампања широм света:

  • Организујте неку (може и онлајн) STEM активност са својим ученицима, као што су вебинари, чатови, дискусионе табле, квизови…
  • Учествујте у једном од такмичења STEM competitions.
  • Користите Scientix Moodle да направите сопствене курсеве.
  • Користите  Scientix Online Meeting Room да хостују вашим вебинарима, догађајима који се реализују уживо…
  • Учествујте у једном од наших events and other online opportunities.
  • Напишите причу о примени на STEM Discovery Campaign Blog.
  • За школе, пројекте и организације можете постати званични партнер ( become an official partner ) овогодишње 2022 STEM Discovery Campaign.

Свака горе наведена акција може бити убележена у  STEM Discovery Campaign мапу  и тиме подстакне још више људи да се укључе и организују образовне активности и учине  STEM доступним свима!

 

Да ли сте заинтересовани да постанете партнер?

Јавно или приватно основани пројекти, невладине и државне организације, универзитети, библиотеке, омладински клубови, компаније и школе активне у STEM образовању су добродошле да се прикључе 2022 STEM Discovery Campaign као партнери. Обавезујући се на  SDC22, партнери су сагласни да:

  • Организују и деле информације о онлајн активностима и акцијама у  STEM образовању као део STEM Discovery кампање.
  • Подстакну друге да подрже и придруже се иницијативи организујући  STEM активности (online) или организујући сопствене и делећи информације о њима као део STEM Discovery Campaign.
  • Објаве на својој веб страници информације да подржавају STEM Discovery Campaign, и тиме омогуће активну размену информација са пројектима, организацијама и школама.

За више информација о регистрационим корацима које потенцијални партнери треба да прате, молимо вас преузмите документ  Водич за партнереplease и попуните форму. За опште информације и промотивни материјал посетите official page of the 2022 STEM Discovery Campaign на Scientix порталу.

Удружење УчанIQ је поржало ову кампању и као партнерска организација ће је промовисати и организовати пригодне активности којима ћемо популаризовати STEM концепт.