Прикључите се обележавању STEM Discovery кампање 2023

И ове године Удружење грађана ће бити званично партнер  2023 STEM Discovery Campaign, здруженој интернационалној иницијативи коју организује Scientix и позива едукаторе, пројекте, организације, библиотеке, школе, факултете, клубове младих и све остале заинтересоване широм Европе и света да истакну професије и студијске програме на пољу  Science (науке), Technology (технологије), Engineering (инжењерства) and Mathematics (математзике) -(STEM).

SDC23_visual

Тема за 2023 STEM Discovery Campaign је STEM Идентитети. STEM идентитети играју веома важну улогу у индивидуалном успеху у образовној средини,  каријерним циљевима и орјентацијама. Развијањем STEM идентитета повећава вероватноћу да ће ученици и студенти развити научну писменост– а неки се чак определе за неку од каријера везаних за STEM.

Позивамо све да узму учешће у 2023 STEM Discovery Campaign тако што ће организовати, спровести или узети учешће у различитим STEM активностима и убележити их у STEM Discovery Campaign map (мапу активности) , постану партнери или учесници такмичења или осталих онлајн догађаја.

Додајте своју STEM активност на мапу!

Ако организујете STEM активност између 1. фебруара и  30. априла 2023 обавезно га пријавите на Мапу! Пријави се на свој (бесплатни)  Scientix налог и пријави своју активност на ову world map.

Желите да учествујете?

Хоћете ли организовати, спровести или узети учешће у различитим STEM активностима током ова три месеца? Да ли сте заинтересовани да прикажете неки пројекат? Да ли сте наставник или организација која се бави STEMом? Све STEM акције и активности могу бити укључене у STEM Discovery Campaign мапу и заинтересовати децу и младе за  STEM и обликовати њихов STEM идентитет!

Желите да учествујете у такмичењу?

Да би учествовали у такмичењу треба да попуните образац за пријаву коју ћете пронаћи у одељку  “About” мобилне апликације STEM или на Scientix порталу овде.. Свакако пре пријаве за такмичење морате имати пријаву активности на STEM Discovery Campaign мапи.

У којим такмичењима можете учествовати и који су њихови услови погледајте ОВДЕ.

Да ли сте заинтересовани да постанете партнер?

Јавни и приватни пројекти, невладине и државне организације, универзитети, библиотеке, клубови младих, компаније и школе активне у STEM образовању су слободне да се прикључе 2023 STEM Discovery Campaign као партнери. Обавезујући се на  SDC23, партнери су сагласни да ће:

  • организовати и делити информације о (online) активностима и акцијама у STEM образовању као део STEM Discovery Campaign.
  • подстакнути ,,треће стране” да подрже и придруже се иницијативи тако што ће организовати СТЕМ активности (онлине) или уживо и поделити информације о њима у оквиру 2023 STEM Discovery Campaign , посебно означавањем ових активности на мапи кампање.
  • објавити на својој веб страни информације о подршци   STEM Discovery Campaign, на тај начин олакшати активну размену информација између пројеката, организација и школа.

За више информација о корацима за регистрацију које потенцијални партнери треба да прате, преузмите водич за документ партнера и попуните формулар. За опште информације и промотивне материјале посетите official page of the 2023 STEM Discovery Campaign на Scientix порталу.

Удружење УченIQ ће и ове године организовати вебинар на коме ће објаснити нашим васпитачима, учитељима и наставницима како да учествују на само у обележавању STEM Discovery кампање, већ и у европском такмичењу за наставнике.

Информације о активностима Удружења везано за STEM Discovery кампању 2023 биће ускоро објављене.