Почео је упис нових полазника радионица Од цртања до програмирања

Почео је упис нових ученика од 1. до 4. разреда на радионице и то на две локације:
– ГРУПА ЦЕНТАР у просторијама Менсе у Дому омладине у Београду и
– ГРУПА НОВИ БЕОГРАД у ОШ ,,Драган Лукић“

Менса Србије је дала своју подршку програму радионица за децу : ,,Од цртања до програмирања“ и одобрила употребу свога знака у току реализовања програма.

Циљ једномесечног програма у трајању од 8 сати, организованог кроз радионице, је да децу упозна са основама програмирања на занимљив и необичан начин кроз игру.

Програм обухвата:
– Основе алгоритамског мишљења за децу од 7 до 10 година;
– Овладавање алгоритмима за кретање и писање првог кода без технологије;
– Pixel Art;
– Шифровање и дешифровање
– Решавањем логичких проблема програмирањем едукативних робота DOC;
– Упознавање са едукативним играма којима се учи програмирање
– Едукативни део о замкама неправилне употребе нових технологија, али и предностима правилне употребе.
– Промоцију Менсиних вреднисти деци

Програм код деце развија:
– Учење кроз игру, покушај-погрешка,
– логичко и алгоритамско мишљење,
– концентрацију и добру пажњу,
– брзо размишљање,
– такмичарски дух
– сналажљивост, самосталност,
– добру сарадњу,
– креативност

Наше радионице су комерцијалне, али су и актуелне, занимљиве, не трају дуго и свакако скрећу пажњу, јер су другачије од класичних школа програмирања- не раде се на компјутерима. Програм је такође добар и због тога јер је увод за учење програмирања у петом разреду по актуелном плану и програму.

Радионице ће се одвијати:

– Група ЦЕНТАР: једном недељно у трајању од два сата у просторијама Менсе Србије у Београду у Дому омладине, недељом од 17 до 19 часова. Почетак недеља 15. април .

– Група НОВИ БЕОГРАД: два пута недељно у трајању од сат времена од 18 до 19 часова у ОШ ,,Драган Лукић“, Неде Спасојевић 6, Бежанијска коса, Београд, Почетак после 15. априла.

Цена целог програма радионица у трајању од 8 сати је 3200 динара. Предвиђено време за један циклус радионица је око месец дана.
Цена за друго уписано дете је 30% нижа.

Аутори и реализатори радионица су чланови Менсе Србије и оснивачи СИГа УченIQ Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма, учитељи у ОШ,,Драган Лукић“.

Тања Олеар Гојић, професор разредне наставе, координатор и оснивач СИГа УченIQ, суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије , Scientix  амбасадор и Microsoft иновативни едукатор експерт2016/2017, сарадник Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор радионица Од цртања до програмирања.

Мирјана Тишма, професор разредне наставе, координатор СИГа Родитељ, оснивач СИГа УченIQ и суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије, сарадник Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор радионица Од цртања до програмирања.

Информације и пријаве:

мејл: tanja.olear.gojic@mensa.rs

Телефон: 069-1974-12-8 Тања Олеар Гојић