Тања Олеар Гојић- биографија

Тања Олеар Гојић је педагошки саветник, професор разредне наставе у ОШ „Драган Лукић” у Београду. Она је и Најбољи едукатор Србије, Scientix и Science on Stage амбасадор за Србију, председник Удружења грађана ,,УченIQ” и тренутни координатор Одсека за рад са децом у Менси Србије.

Аутор је програма „Од цртања до програмирања” и акредитованог програма стручног усавршавања за наставнике „Учимо брзо и лако, јер знамо како”, ,, Пројектни СТЕМ задатак- од идеје до оцене”, ,,Интерактивни дигитални алати, средство мотивације и евалуације”, ,,На даровитима свет остаје- Менса Србије о препознавању и раду са даровитима” и стручних скупова ,,Стимулација интелектуалног развоја” и ,,Рад са децом са изузетним способностима (рад са даровитим ученицима)“.
Такође је аутор и координатор регионалног пројекта Дан интелигенције од 2019 – 2022. Предвач на конференцијама, обукама и радионицама за наставнике и члан организационог одбора међународне научностручне конференције „Даровитост…” у организацији Менсе Србије. Добитик је једне од Scientix награда за STEM Discovery Week 2018. године, једне од награда за ,,Code Week Leading  Teacher” 2019 године, неколико националних и европских ознака кавалитета Etwinning пројеката.
Воли STEM, програмирање, роботику, креативно изражавање, активности у природи. Реализује СТЕМ радионице за децу. У 2021/2022 је национални координатор наставницима Србије у пројекту ARETE pilot 2 project који реализује European Schoolnet Academy из Брисела, а бави се истраживањем у образовању о утицају AR (проширене реалности) на стицање и задржавање знања из STEM области. Први је победник националног фестивала ,,Наука на сцени” (Science on Stage) и представник Србије на такмичарском делу европског фестивала науке Science on Stage 2022 у Прагу. Била је аутор и координатор пројекта Менсин СТЕАМ караван који је финансирао Центар за промоцију науке. Рецензент и коаутор Приручника за наставнике уз уџбенике Дигитални свет 1 (Нови логос) и Дигитални свет 2 (Едука).