Упис нових група на радионице ,,Од цртања до програмирања”

И ове године уписујемо нове групе и настављамо рад са прошлогодишњим групама.

Прве групe којe се уписују су у ОШ,,Драган Лукић”.

За прваке- средом од 18-19 часова.

За ученике од 2-4. разреда четвртком од 18-19:30 (опционо од 17:30-19).

Промотивна радионица за прваке је у уторак  6.9.2022. у 18 часова, а присуство је могуће само уз претходну пријаву.
Пријава за промотивне радионице за прваке је кроз УПИТНИК или на телефон 063342873 Мирјана.
Пријава за ученике од 2.-4. разреда је на исти УПИТНИК или на 0691974128 Тања.

Програм радионица Од цртања до програмирања је програм развоја логичког и алгоритамског мишљења играма на папиру, картама и едукативним роботићима за учење програмирања, а који је подржала Менсе Србије. Програм је почео са реализацијом у априлу 2018. године у просторијама Менсе Србије.

Циљ програма организованог кроз радионице, је да децу упозна са основама програмирања на занимљив и необичан начин кроз игру, са минималном употребом технологије.

Програм обухвата:
– Основе алгоритамског мишљења за децу
– Овладавање алгоритмима за кретање и писање првог кода без технологије;
– Pixel Art;
– Шифровање и дешифровање
– Учење кроз игру картама Cody Roby;
– Решавањем логичких проблема програмирањем едукативних робота DOC, Lego Boost, Lego We Do2.0 и други (зависно од нивоа програма)
– Упознавање са едукативним играма којима се учи програмирање
– Решавање конструкторских задатака (STEM)
– Едукативни део о замкама неправилне употребе нових технологија, али и предностима правилне употребе.

Програм учењем кроз игру, учењем методом покушај-погрешка код деце развија:, логичко и алгоритамско мишљење, концентрацију и добру пажњу, брзо размишљање, такмичарски дух, сналажљивост, самосталност,  добру сарадњу, креативност.

Радионице за прваке трају сат времена. Цена на месечном нивоу је 3500 динара ( 4 радионице). Чланови удружења остварују попуст од 20%.

Радионице за старије ђаке трају сат и по и цена им за четири радионице 4500 динара (отприлике месечно), а са попустом за чланове је 3600 динара.

 

Аутори и реализатори радионица су чланови Менсе Србије и оснивачи СИГа УченIQ Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма, учитељи у ОШ,,Драган Лукић“.

Тања Олеар Гојић, педагошки саветник, професор разредне наставе, председник Удружења УченIQ, координатор одсека за рад са децом у Менси Србије. Аутор је програма Од цртања до програмирања и  Учимо брзо и лако јер знамо како. Аутор је 4 акредитована програма стручног усавршавања за наставнике. Тања је  у јулу 2022. године била члан тима Интернационалног Менсиног научног кампа за тинејџере.

 

 

 

 

 

 

Мирјана Тишма, педагошки саветник, професор разредне наставе, координатор СИГа Родитељ, потпредседник Удружења УченIQ и суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије. Аутор је програма Од цртања до програмирања и  Учимо брзо и лако јер знамо како. Аутор је 4 акредитована програма стручног усавршавања за наставнике.