Пријава за радионицу Роботи за чистију планету

У среду, 19. октобра 2022. године од 17:00- 19:00 часова, у оквиру иницијативе Meet and Code у оквиру обележавања Европске недеље програмирања (Europe Code Week) Удружење УченIQ у сарадњи са Одсеком за рад са децом Менсе Србије и ОШ,,Драган Лукић” реализује радионицу ,,Роботи за чистију планету” за децу од 10 – 12 година.

Радионица Роботи за чистију планету је једнодневна, бесплатна активност у оквиру Европске недеље програмирања (ЕU Code Week), која ће се реализовати у ОШ,,Драган Лукић” ван наставе за 30 учесника.
Могуће је организовање још једне радионице накнадно за оне којима овај пут пријава није прошла.
Ученици ће се упознати са изворима информација о Одрживим циљевима и разговарати о важним еколошким проблемима. У групама ће осмислити свој предлог за креирање робота или направе која се може програмирати да позитивно утиче на проблем и допринесе решењу, а самим тим и очувању ресурса наше планете (рецимо проблеми чишћења, паметних кућа или чисте производње електричне енергије).
Користећи рециклиране материјале са којима ће комбиновати micro:bit уређај и различите додатке за рад са  micro:bitom , у тимовима ученици стварају и програмирају своје креације.
Радионица је намењена мало старијим ученицима који већ познају основе управљања  micro:bitom .
Молим Вас да родитељи пријављују децу, јер је неопходно да лично дају сагласности.

Уколико тинејџери сами попуњавају пријаву, молимо их да обавесте родитеље о сагласностима које је потребно дати.

Сва додатна питања можете добити на мејл удружења:  uceniqrs@gmail.com или на телефон 0691974128 (Тања).

Радионице бити одржане у ОШ,,Драган Лукић”, а мејлом ћете бити обавештени у којој учионици.
Пријаве су обавезне преко ове форме ОВДЕ.