Пријава за радионицу ,,Девојке то могу! 3Д штампа да озелениш свој простор”

У суботу, 22. октобра 2022. године од 10:00- 13:00 часова, у оквиру иницијативе Meet and Code у оквиру обележавања Европске недеље програмирања (Europe Code Week) Удружење УченIQ у сарадњи са Одсеком за рад са децом Менсе Србије и Српско-корејским информатичко приступним центаром реализује радионицу ,,Girls can do it! 3D printing to green the space” за децу од 11 – 16 година.

,,3Д штампа да озелениш свој простор” је једнодневна радионица која ће се одржати у просторијама  Српско-корејски информатичко приступнoг центра, првенствено за девојчице од 11-16 година, а добродошли су и дечаци као подршка.

Радионица има за циљ да у оквиру Европске недеље програмирања (Europe Code Week), подиже еколошку свест подстицањем развоја идеја и креативности кроз употребу 3D штампе.
Оснаживање девојчица да могу да се баве STEM дисциплинама, а посебно програмирањем и 3D штампом је изузетно важно. Најлакше је да се крене од нечег што је занимљиво и потребно за нас и наше окружење.
Бавићемо се темама као што су:
– Зашто не би озеленели свој простор?
– Зашто је то важно?
– Како то да урадимо?
– Да ли саксије за узгој биљака могу бити другачије?
– Како треба да изгледа саксија која ће сама да залива биљку?
– Шта је ,,паметна саксија” и како је направити?
– Шта је потребно да направимо своју 3D креацију?

На радионици ће учесници научити како да пронађу већ постојећи фајл за 3Д штампу, како да креирају свој модел и како да одштампају жељени 3D облик на 3D штампачу. Наравно надамо се да ћемо и засадити неке биљке.

Молим Вас да родитељи пријављују децу, јер је неопходно да лично дају сагласности.

Уколико тинејџери сами попуњавају пријаву, молимо их да обавесте родитеље о сагласностима које је потребно дати.
Пријаве су обавезне ОВДЕ.