Добре и лоше стране технологије- бесплатна активност поводом Недеље дигиталних вештина

У оквиру активности Менса Србије деци, коју организује УченIQ, реализоваће се бесплатна активност за децу од 3. до 7. разреда основне школе поводом Недеље дигиталних вештина.
Тема догађаја : Добре и лоше стране технологије
– Скајп виртуелна посета Народном музеју Ниша где ће нас кустос Јелена Богдановић упознати са ,,Константином Великим“.
– Добри примери употребе технологије у образовне сврхе и за унапређење својих способности и креативности
– Последице погрешне и претеране употребе технологије
– Безбедност деце на интернету
За кога?
За децу од 3. до 7. разреда основне школе. ОБАВЕЗНА ПРИЈАВА јер је број места ограмичен.
Цена?
БЕСПЛАТНО
Где?
Српско-корејски информациони приступни центар, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Добрињска 11, Београд (уместо у просторијама Менсе Србије).
Када?
24. марта 2018 од 12 до 14 часова
Предавачи:
Тања Олеар Гојић, професор разредне наставе, координатор и оснивач СИГа УченIQ у оквиру Менсе Србије, Scientix амбасадор и Microsoft иновативни едукатор експерт 2016/2017, сарадник Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор радионица Од цртања до програмирања.
Мирјана Тишма, професор разредне наставе, координатор СИГа Родитељ и оснивач СИГа УченIQ у оквиру Менсе Србије, сарадник Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор радионица Од цртања до програмирања.
Момчило Степановић, професор разредне наставе, педагошки саветник,  оснивач и председник УО удружења Креативни учитељи, члан Менсе Србије, суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије,  саветник – спољни сарадник ШУ Београд и Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор и реализатор акредитованих програма стручног усавршавања и франшизног програма ,,Креативна школица успеха“
ОБАВЕЗНЕ ПРИЈАВЕ на: tanja.olear.gojic@mensa.rs или
069-1974-12-8 Тања
Информације о Недељи дигиталних вештина можете видети ОВДЕ.
И ове године активирана је апликација (Бројач- слика И ја учествујем) која бележи учешће људи из свих земаља Европе. Молимо вас региструјте се као учесници из Србије. На тај начин  допринећете промовисању активности наше земље у области дигиталног укључивања, али и омогућити да се добије податак о укупном броју Европљана укључених у кампању. Сваки учесник треба да кликне на бројач и затим направи још три клика мишем одговарајући општа питања и тиме је ваше учешће званично регистровано. Бројач је активан. Одговара се на питања колико имате година, који сте пол и да ли сте ученик, запослени тј. тренутни статус.